Material Innovation

Icip

Tredje plats i den internationella tävlingen: LED - Light in Public Space Project. Competition; The dark and the street light challenge

ICIP - tillverkad av spillmaterial är det ett lysande exempel på ett produktionsföretags innovativa hållbarhetsarbete. Ståendes i en park så är det en konstant reklampelare för hur företaget arbetar med att hitta nya vägar att ta hand om sitt spillmaterial. Resense Design arbetar med företag för att hitta nya användningsområden för deras spillmaterial och nya sätt för hur det kan användas i marknadsföringssyfte. I designen av detta arbetade vår grupp med balansen mellan ljusutsläpp och minimal bländning. Resultatet blev en ljuseffekt som skapar trygghet på platsen och formen liknar en alien som tar sina första steg, och yttrar: I Come In Peace - ICIP.

King of the Road

Uppdraget var att inom tre dagar skapa en sittmöbel utifrån materialet hos Stena Recyclings avfallsupplag. Utifrån det materialet vi fann kunde vi skapa en stol som inte bara var vacker att se på, utan även bekväm. Sitsen består av ett cykelhjul där färgstarka elkablar är vävda mellan ekrarna.

Card Stories

Resense design arbetar för att hitta kvalitéerna i olika produkter och material, och i kombination med design skapa nya produkter av dem. Det senaste är dessa handgjorda unika kort av återbrukat material som vikts till origami figurer. Det återbrukade materialet kan komma från serietidningar från 80- och 50-talet, tapeter, godispåsar och tidningar. Korten passar perfekt som gratulations- eller tackkort. Eller varför inte till jul eller andra högtider stora som små. Korten är unika, precis som personen du ger kortet till, och de bär med sig en historia.
Finns till försäljning hos Re-Do designstore, Storgatan 20, Kalmar
http://www.redodesignstore.se/se
Eller via kontakt med erika@resensedesign.se