Nyheter

Artikel om det innovativa Miljöbokslutet

Branchledande tidningen Miljö & Utveckling har skrivit ett reportage om Sollentuna kommuns innovativa miljöbokslut som Resense design har tagit fram de interaktiva lösningarna för samt illustrationer.

”Miljöbokslutet från 2015 kan man exempelvis lyssna på hur mycket trafikbullret minskar när kommunen använder tyst asfalt istället för vanlig asfalt, eller testa att lägga avfall i rätt återvinningspåse.”

Läs hela artikeln här:http://miljo-utveckling.se/interaktivt-bokslut-ska-sprida-sollentunas-miljoarbete/

Sollentuna kommun miljöbokslut 2015

Nu är det äntligen dags att presentera Sollentuna kommuns digitala Miljöbokslut för 2015 som Resense design har skapat interaktiva lösningar för samt design av layout och dessutom alla illustrationer. Gå in och kika för att interaktivt uppleva Sollentuna kommuns miljöarbete. Du kan bland annat upptäcka hur dina matvanor påverkar utsläppet av CO2e genom en digital klimatvåg! https://www.sollentuna.se/miljobokslut2015

Illustration publicerad på Gestaltens webbsida.

Gestalten är ett förlag som ger ut högkvalitativa böcker inom konst och design. På deras webbsida finns en 'Creativ Pool' som det är möjligt att ansöka till. Resense Design har glädjen att meddela att vår illustration 'Future Farming' har valts ut att visas där.

Konferens i Bryssel om EU projektet SHIFT

Erika Bergström från Resense Design blev inbjuden att delta som intressent på konferensen om hur entreprenörer inom hållbarhet samt innovation bäst kan stödjas som anordnades av SHIFT (Support Systems for Sustainable Entrepreneurship and Transformation) i Bryssel.
http://www.shift-project.eu/

Musikhjälpen 2015

MUSIKHJÄLPEN 2015!
Självklart stödjer Resense Design Musikhjälpen 2015 viktiga arbete och insamlingen för "Ingen ska behöva fly undan klimatet!"
Därför har Erika Bergström formgivit tre illustrationer speciellt för temat som finns ute för auktion här:
http://www.tradera.com/profile/items/4112668/resense

Så gå gärna in och lägg ett bud för alla intäkter går oavkortat till Musikhjälpens insamling! Varje krona räddar liv. Och dessutom har du en unik illustration att hänga på väggen. Varje av de tre unika illustrationerna är tryckta på högkvalitativt papper samt signerade.

Konferens om socialt entreprenörskap och varumärkesbyggande

Resense Design kommer idag delta i en konferens om socialt entreprenörskap samt varumärkesbyggande som arrangeras under Dutch Design Week i Eindhoven, Nederländerna. För mer information klicka på bilden nedan:

Snart börjar Dutch Design Week 2015

Imorgon börjar årets Dutch Design Week där det bästa och senaste inom design, konst och innovation visas upp. Resense design kommer självklart vara på plats och delta i aktiviteter under veckan samt lägga upp bilder på de mest intressanta nyheterna på vårt instagram konto:

För att se tidigare nyther, klicka på Arkiv