Arkiv

2015-04-10 Nu är det bara 4 dagar kvar till Design Veckan i Milano startar och Edefy visas för första gången. Läs mer under rubriken "edefy" eller klicka på bilden här intill.

Design veckan i Milano 2015

Resense design har glädjen att meddela att vi har blivit inbjudna att delta i årets Milano mässa för design mellan den 14-20 april. Designvecka i Milano är världens största mässa för design och har hundra tusentals besökare. Vi kommer på mässan visa upp en ny version av konkret visualisering av effektiviseringsarbetet. Produkten kommer på ett attraktivt sätt genom ljus och färgväxlingar visa hur effektivt exempelvis energi används inom organisationen. Syftet är att överbygga glappet mellan befintlig information och användarnas motivation att titta på och tolka den informationen. Fler bilder på produkten kommer då vi visar den för allra första gången i Milano. Vi ställer ut tillsammans med LED Light Experience på området Ventura Lambrate. Klicka på knappen för mer information om utställningen i Milano.

Design som driver hållbarhet

Den 23 april anordnar miljörapporten en inspirerande föreläsning om Design som driver hållbarhet, och Erika Bergström från Resense Design är en av föredragshållarna under den fullspäckade dagen. Erika kommer berätta om hur energianvändning kan göras begriplig och på vilket sätt underlättar vi hållbara val i vardagen. Kreativ och inspirerande design kan konkretisera och tydliggöra ett företags hållbarhetsarbete internt och externt. För mer information och för att delta i seminariet, gå in på www.miljorapporten.se och välj Utbildning eller klicka på knappen nedan

Utsällning på Dutch Design Week 2014

Resense Design har det stora nöjet att presentera sin senaste produkt; Lenk; på Dutch Design Week 2014. Lenk är en konstnärlig glasskulptur, som genom sina ljus- och färgväxlingar tydligt visar energieffektiviserings arbetet på ett företag. Syftet är att förmedla informationen om energiförbrukningen på ett ett mer attraktivt sätt och därigenom höja medvetenheten kring energieffektiviserings frågan.

Föreläsning om design och hållbarhet! 16/8 i Jämtland

På lördag har Resense Design blivit inbjuden att hålla föregrag om hur design kan användas som metod för att öka engagemanget för hållbarhet. Föreläsningen skrev vid temadagarna "Vidunderliga dagar i Hoverberg" och är ett frukostmöte så kom gärna förbi och ta en smörgås och bli inspirerad!

Production Workshop på The Glass Factory i Boda

Resense design har fått möjlighet att delta i projektet New Glass Project med idén att skapa en skulptur som visualiserar energieffektiviseringen. Veckan har spenderats i Boda och med hjälp av de skickliga glasblåsarna fått se hur formen på min prototyp växer fram. Glas som material gjorde det möjligt att ta fram intressanta former. Så efter dessa kreativa dagar är det snart dags för nästa steg; att få sätta ihop delarna till skulpturen! Se bilder från tillverkningen på Resense Designs sida på facebook:

Nytt återbruksrum i Haga, Göteborg.

I dagarna invigdes det nya återbruksrummet i Haga. Hyresgästerna var mycket positiva och glada över det nya rummet och vilka möjligheter det medför.Klicka här för att läsa hela pressreleasen på Göteborgs Bostadsbolags hemsida:

Lunchseminarium om design och miljö

08-04-2014 Resense Design har blivit inbjuden att föreläsa om hur genomtänkt design ger ökad konkurrenskraft och driver förändring, vid ett seminarium på Designcentrum i Östersund den 3:e juni. Lars Jonsson, Rådgivare i hållbarhetskommunikation från www.yttra.se kommer också tala under seminariet. Det kommer bli ett spännande och givande tillfälle.

Grafiskformgivning

08-04-2014 De senaste veckorna har Resense Design arbetat fram en ny profil och logotyp åt det populära eventet Nybro Cruising. Temat för årets Cruising är amerikanskt och 50-tal, därav utformades postern till en Jukebox.

Interiör Design för restaurang

11-02-2014 Eleonore Bäck och Resense Design har genomfört ytterligare ett samarbetat under namnet Studio EBBE för att ta fram en interiör design för en lunchrestaurang.

Press

Resense Design i medierna.

gilla gärna vår facebook sida